Страница за блогове на нашите потребители. Приятно писане и четене на интересни материали.

Публикувано от на в категория Тя и той
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 213
  • Печат

Как да удължите живота на своя вибратор?

Покупката на вибратор не включва само и единствено удоволствие. Ако искате да ви радва дълго, ще трябва да полагате необходимите грижи за него, така че както визията му, така и безценните му функции да се запазят възможно най-дълго. Вибраторът със сигурност ще ви се отблагодари подобаващо, а освен това ще си спестите някои проблеми, които са неизбежни при неправилно полагани грижи. Рискът от инфекции е един от най-сериозните.

Как да удължим живота на вибратора?

Тук ще разгледаме няколко важни аспекта от добрата поддръжка на вибратора, като уточняваме, че това не ви спестява задължението да следвате указанията, дадени от производителя за употреба и поддържане – когато ги има. Вашата немарливост е проява на нехайство не само към похарчените пари, но и към собственото ви тяло, затова бъдете отговорни и следвайте дадените от нас указания.

Ползвайте подходящ лубрикант

Най-продаваните в световен мащаб вибратори са тези, изработени от силикон. Това е специфичен полимер, който не обича мазнина, тъй като тя нарушава неговата структура. След като употребата на овлажнител при заниманията със секс играчки е задължителна, изберете такъв на водна основа, а не продукт, базиран на силикон. Водно базираните лубриканти имат по-кратко въздействие, но за сметка на това се почистват много по-лесно и не оставят мазни следи. В никакъв случай не използвайте козметични и хранителни масла за овлажняване на гениталиите или използвайте презерватив, ако това е неизбежно.

Почиствайте след всяка употреба

Безупречната хигиена е важна както за вашето здраве, така и за здравето на вашия вибратор. Тъй като дори естествените телесни секрети съдържат вещества, способни да повредят покритието на играчката при продължителен престой, е задължително да почистите уреда непосредствено след употреба, след което да го подсушите внимателно (в случай, че сте използвали вода) и да го съхраните на подходящо за целта място.

Съхранявайте според нуждите на материала

Някои материали изискват специална поддръжка, като най-често това е кибер кожата, покриваща най-съвършените към момента вибратори. Поради спецификата на тази изкуствена материя, играчките се почистват единствено с подходящите препарати и се съхраняват в талк, който поддържа еластичността на материала. Забравете филмите, които показват вибратори, захвърлени небрежно в нощното шкафче. Това не е правилно отношение към най-добрия любовник, който сте имали.

Не дръжте дълго батериите в играчката

Болшинството вибратори се захранват от батерии – най-често тип 1.5V AA. Ако ги оставите твърде дълго в играчката, без да я използвате, рискувате да допуснете окисление, което ще повреди не само гнездото, в което се поставят батериите, но и самия мотор, осигуряващ вибрациите. Това ще ви лиши завинаги от уреда, който ви е подарил толкова много оргазми.

Не заемайте играчката на други хора

 

Колкото и странно да ви се струва, не е прецедент заемането на този род атрибути. Вероятността от инфекции в този случай е огромна, а да не говорим за небрежното отношение, което някои хора имат към чуждите вещи. Използването на един и същ вибратор от друго лице е допустимо само когато се касае за интимни двойки и то отново с вземане на необходимите предпазни мерки. Ако използвате вибратора за вагинална и анална употреба, почиствайте или използвайте презерватив преди проникване във всяко отделно отвърстие.

0
Коментарите са изключени от автора